فهرست مطلب
علائم آفلاتوکسین پسته
آفلاتوکسین پسته، سمی است که توسط نوعی قارچ به نام آسپرژیلوس تولید می گردد. این قارچ روی محصولات غذایی مختلفی پیدا می شود که مهمترین آنها پسته است. این سم سرطان زا است و و موجب بیماری های گوناگونی مانند بیماری های کبدی در انسانها و حیوانات می گردد. میزان خطر این سم بستگی به میزان دوز سمی که مصرف می شود، دارد. افلاتوکسین بیش از اندازه تاثیر منفی روی قیمت پسته دارد و بصورت کلی در صادرات بخش های خاورمیانه یه درصد مجاز برای افلاتوکسین مشخص شده اما برای صادرات پسته به اروپا محدودیت های خاصی رو داریم.
خصوصیات پسته هایی که به این سم آلوده شده اند با پسته های سالم دارای تفاوت است. در برخی موارد میزان فساد در پسته آنقدر زیاد است که به راحتی با چشم دیده می شود. هنگامی که آلودگی شدید است، توده های اسپور قارچ به رنگ سبز یا به رنگ زرد روی پسته دیده می شود. اما در اکثر مواقع این سم با چشم قابل تشخیص نمی باشد. بهترین راه برای تشخیص این سم نمونه گیری از محصول آلوده و آزمایش کردن آن می باشد.
اما به طور کلی در تحقیقات ثابت شده است که پسته های روآبی خندان لکه دار بیشترین میزان آفلاتوکسین را دارند. در واقع هر چه میزان لکه ها روی پوست استخوانی پسته بیشتر باشد، میزان آفلاتوکسین نیز در آن زیاد است. پسته های روآبی بدون لکه هم دارای مقادیری از این سم هستند. میزان سم در پسته های ریز، شکسته و مغز شده ناچیز است. اما پسته های بدون لک کاملا عاری از این سم هستند.
شرایط مستعد برای به وجود آمدن آفلاتوکسین پسته
پسته هایی که پیش از اینکه برسند پوست سبزشان باز می شود که اصطلاحا به آنها پسته های زود خندان می گویند، بیشتر در معرض آلودگی با این سم هستند. چرا که پارگی به وجود آمده روی پوست پسته باعث می شود تا قارچ وارد محصول شود و آن را آلوده نماید.
انواع آفلاتوکسین پسته
آفلاتوکسین ها بیشتر از بیست نوع هستند. ولی چهار نوع آنها شناخته شده تر و شایع تر می باشد. آن چهار نوع نیز B1,B2,G1,G2 است.
برای خرید پسته جهت صادرات میتونید به سایت کشاورزان kivaaz مراجعه کنید.