آزمایش آفلاتوکسین پسته چطور انجام می شود؟
سنجش آفلاتوکسین پسته از طریق چند آزمایش امکان پذیر است. این آزمایشات عبارتند از HPLC, MS/LC, ELISA. گفته می شود که آزمون الایزا نسبت به دیگر روش ها بهتر است. چون با این آزمایش با هزینه کمی انجام می شود، اما حساسیت بالایی دارد. با مواد شیمیایی ایمن تری آزمایش را انجام می دهد و انجام دادن آن نسبت به دیگر روش ها ساده است. یکی دیگر از روش های ساده و مفید نیز تست های غربالگری می باشند که خود آنها دارای انواع مختلفی هستند. معروفترین این تست های غربالگری آفلاکارد می باشد.
مصرف کنندگان به راحتی می توانند کیت های آفلاکارد را تهیه کنند. این کیت ها دارای تمام محلول ها و مواد اختصاصی ای هستند که برای آزمون لازم است.
لازم به ذکر است که درصد افلاتوکسین برای کشور های اروپایی اهمیت بالایی دارد به همین دلیل تاثیر بالایی در قیمت پسته دارد .
مراحل انجام آزمایش آفلاتوکسین پسته
این آزمایش به این صورت است که پس از آسیاب کردن محصول باید 50 گرم از آن را به عنوان نمونه وزن کنید. بعد آن را با 100 میلی لیتر متانول هشتاد درصد ترکیب کنید. بعد از این کار حجم مشخص شده ای از عصاره ای که از نمونه به دست آمده است را استخراج کنید. پس از اینکه رقیق سازی و خالص سازی انجام شد آن را روی یکی از دو غشای آفلاکارد بگذارید. اگر هر دو غشا کیت رنگی شوند یعنی نمونه به آفلاتوکسین آلوده نیست وکیت هم دارای اعتبار است. اما اگر تنها یک غشا بنفش شود، به این معنی است که نمونه به آفلاتوکسین آلوده است و کیت هم معتبر است. چنانچه هیچ کدام از غشاها رنگی نگرفتند باید بدانید که کیت مورد نظر فاقد اعتبار است.
دلیل اهمیت آزمایش آفلاتوکسین پسته
صادرکنندگان پسته در ایران برای صادر نمودن محصولشان به کشورهای اروپایی باید یک گواهی مبنی بر احراز سلامت محصول از آزمایشگاه های معتبر دریافت کنند. از همین رو یکی از شرایط صادرات پسته به کشورهای خارجی تایید عدم وجود آفلاتوکسین در محصول پسته می باشد.
برای خرید پسته از تامین کننده های معتبر رفسنجان از طریق kivaaz اقدام کنید.