آفات انباری پسته و نحوه کنترل
آفات انباری پسته به راحتی می توانند نتیجه تلاش های یک ساله باغداران را تباه کنند. آفات انباری حتی از آفات درخت پسته هم خطرناک تر هستند. چون زمانی که درخت را آفت می زند وقتی برای جبران هست و می توان با سم پاشی محصول را نجات داد. اما آفات انباری، محصول برداشت شده را از بین می بردند. به همین دلیل نیز اهمیت آنها خیلی بیشتر از دیگر آفات است. آفات انباری خسارات شدیدی بر روی قیمت پسته بجا خواهند گذاشت و خیلی خیلی جدی گرفته میشود.
یکی از آفت های معروف پسته که هم در باغ یافت می شود و هم در انبار شب پره خرنوب است. نام دیگر آن کرم گلوگاه انار است. این آفت دارای چند نسل می باشد. این حشره یا آفت در شکاف خندان پسته تخم گذاری می کند و منبع تغذیه لارو او نیز مغز پسته است. تخم گذاری این حشره از اوایل شهریور ماه آغاز می گردد.
از دیگر آفات این محصول می توان به لمبه گندمی، موش ها، شب پره هندی و شیشه های دندانه دار اشاره نمود.
راه های پیشگیری از آفات انباری پسته
یکی از روش های پیشگیری، برداشت به موقع محصول است. یعنی پیش از اینکه احتمال خسارت از طریق آفت وجود داشته باشد. در واقع پسته را باید زمانی برداشت کرد که زیادرس نشده باشد.
در کنار باغ پسته، درختان انار کاشته نشود و باغ پسته در کنار باغ انار نباشد. درختان انار میزبان های خوبی برای آفات به حساب می آیند و آفات میزبان خود را از انار به پسته تغییر خواهند داد.
هنگامی که محصول برداشت می شود، امکان دارد در بعضی از محصولات لارو وجود داشته باشد. تا جایی که می توانید پسته های خراب را جدا نمایید. چون اگر این لاروها به انبار راه پیدا کنند، تبدیل به پروانه می شوند، دوباره تخم گذاری می کنند و این روند ادامه خواهد داشت تا تمام همه محصول دچار آفت شوند.
بالا بردن درجه حرارت نیز یکی از راه های از بین بردن آفت است. اما در بیشتر اوقات آفات پس از این عمل هم زنده می مانند. چنانچه آلودگی زیاد باشد، می توان پیش از اینکه محصول را به انبار برد آن را دود داد یا از قرص فستوکسین استفاده نمود.
صدمات آفات انباری پسته
این آفات از لحاظ بهداشتی در محصولات غذایی مشکل ایجاد می کنند. چون صادرات پسته خیلی رونق دارد، آفات نیز ممکن است از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل شوند.
برای خرید پسته از انبارداران معتبر رفسنجان میتونید از طریق kivaaz اقدام کنید.