صادرات پسته ایران

جهت استعلام قیمت پسته صادراتی تماس بگیرید

09134564858 مدیر فروش

آمار صادرات پسته ایران

 

رتبه کشور وزن ارزش ریالی ارزش دلاری
۱ ویتنام ۲۵,۱۱۴,۷۶۴ ۶,۴۷۵,۷۶۶,۲۵۹,۹۵۷ ۱۸۵,۷۳۱,۹۷۱
۲ هنگ کنگ ۱۸,۷۹۹,۳۳۹ ۵,۰۴۳,۸۶۲,۱۸۵,۲۸۵ ۱۴۵,۲۲۰,۸۹۰
۳ آلمان ۱۲,۸۲۶,۸۶۴ ۵,۰۴۴,۶۲۶,۹۹۵,۶۳۶ ۱۴۴,۶۲۳,۰۶۸
۴ امارات ۸,۸۳۸,۷۸۳ ۳,۱۰۴,۵۶۸,۳۸۵,۷۵۸ ۸۸,۶۳۲,۵۰۳
۵ هند ۷,۴۸۷,۲۵۴ ۲,۶۰۷,۵۲۰,۲۶۰,۰۴۴ ۷۴,۲۹۴,۶۲۳
۶ عراق ۷,۲۸۲,۷۹۷ ۲,۵۰۷,۴۶۲,۸۱۱,۹۹۸ ۷۲,۶۰۱,۰۰۰
۷ پاکستان ۶,۹۰۲,۵۴۳ ۲,۰۱۹,۹۰۳,۰۳۱,۷۳۰ ۵۸,۳۰۰,۳۱۷
۸ قزاقستان ۶,۳۳۷,۳۴۱ ۱,۸۱۲,۳۷۱,۲۵۹,۰۵۹ ۵۲,۱۶۰,۰۴۴
۹ ترکیه ۴,۴۴۰,۸۲۳ ۱,۴۴۳,۱۸۴,۵۱۹,۸۰۵ ۴۰,۷۵۱,۱۸۵
۱۰ لبنان ۳,۳۸۸,۱۶۲ ۱,۳۵۷,۴۷۱,۷۱۹,۲۶۰ ۳۸,۹۸۸,۶۷۹
۱۱ روسیه ۳,۸۵۴,۳۵۵ ۱,۰۹۲,۱۹۴,۵۲۲,۵۴۹ ۳۱,۲۸۷,۷۶۴
۱۲ ایتالیا ۲,۴۱۰,۰۱۳ ۹۴۳,۵۰۵,۸۵۸,۹۷۴ ۲۶,۹۲۶,۶۱۳
۱۳ اسپانیا ۲,۸۲۶,۷۰۵ ۷۹۹,۰۴۰,۷۷۱,۹۵۲ ۲۲,۹۲۶,۴۹۴
۱۴ اردن ۲,۰۴۵,۵۷۰ ۷۳۰,۲۱۸,۶۴۵,۰۸۰ ۲۱,۱۹۸,۲۶۸
۱۵ افغانستان ۱,۹۱۴,۰۹۶ ۶۲۱,۱۰۹,۸۳۵,۷۶۸ ۱۸,۲۲۷,۰۸۶
۱۶ کویت ۱,۷۹۷,۰۴۰ ۵۵۱,۹۱۰,۰۳۹,۲۷۶ ۱۵,۹۲۴,۰۲۸
۱۷ تایوان ۱,۵۶۶,۵۸۷ ۵۰۷,۴۷۵,۹۱۷,۷۳۱ ۱۴,۴۱۸,۷۵۹
۱۸ یونان ۱,۱۵۲,۸۰۰ ۳۴۲,۶۷۶,۳۵۹,۵۱۴ ۹,۷۸۲,۴۸۲
۱۹ کانادا ۸۹۴,۲۳۶ ۳۲۲,۰۱۲,۸۴۷,۷۳۵ ۹,۱۱۵,۵۱۱
۲۰ ارمنستان ۱,۰۲۴,۰۵۵ ۳۰۷,۱۴۰,۶۷۱,۰۵۵ ۸,۵۶۳,۹۴۸

 

تامین محصول پسته جهت صادرات

صادرات پسته ایران

برای خرید پسته جهت صادرات از بخش تامین پسته درخواست خودتون رو ثبت کنید.

چگونگی صادرات پسته

 

چگونگی صادرات پسته

اگر به تاریخ بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته امروزی نگاهی بیاندازید، متوجه خواهید شد که یکی از ارکان اصلی تشکیل‌دهنده اقتصاد قوی آن‌ها مربوط به بخش کشاورزی است. این روزها تامین نیازهای غذایی افراد یک مسئله بسیار مهم در جهان محسوب می‌شود؛ بنابراین به همان میزان نیز رقابت بر سر صادرات کالاهای کشاورزی و دامپروری پر‌‌ رنگ شده است. یکی از کالاهای صادراتی ارز آور و بسیار مهم کشور ایران، پسته است. پسته‌های ایرانی به دلیل اندازه مناسب، طعم منحصر به فرد و کیفیت بسیار بالا در بسیاری از کشورهای جهان محبوب هستند و هر ساله توسط مشتریانی خاص خریداری می‌شوند. با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله با چگونگی صادرات پسته و مراحل این تجارت پرسود کمی بیش‌تر آشنا شوید.

 

صادرات پسته

 

صادرات پسته

 

چگونگی صادرات پسته صفر تا صد بصورت خلاصه

 

  • تامین محصول:

همیشه پیش از انجام هر کاری، ابتدا به مطالعه و کسب اطلاعات بپردازید. این مرحله را می‌توان یکی از اصلی‌ترین مراحل در صادرات پسته به شمار آورد؛ چرا که انجام آن پایه و اساس سایر مراحل را تشکیل می‌دهد. برای داشتن تجارتی موفق حتما درباره مواردی همچون نحوه پیدا کردن مشتری در خارج از کشور، نوع محصول پسته مورد نظر آن‌ها، استانداردها و تاییدیه‌های بهداشتی و غذایی مورد قبول آن‌ها و شرایط گمرکی کشور مقصد تحقیق کنید؛ برای مثال برخی از کشورهای اروپایی قوانینی سختگیرانه در مورد میزان آفلاتوکسین موجود در پسته‌ها دارند یا برخی از کشورها خرید پسته های فرآوری‌شده را به خام ترجیح می‌‌دهند. در صورت مطالعه و تحقیق به اندازه، می‌توانید از فروش بهترین پسته به مشتری‌های خود مطمئن شوید. (برای خرید پسته میتونید در سایت kivaaz بی واسطه از کشاورز اقدام کنید)

 

  • بسته‌بندی محصول:

پس از مطالعه و انتخاب بهترین محصول برای خریداران، نوبت به بسته‌بندی آن می‌رسد. یک بسته‌بندی مناسب می‌تواند هم‌زمان با محافظت از کیفیت و ماندگاری محصول، مشتریان بیش‌تری را جذب کند و اعتبار شرکت تولیدکننده و صادرکننده را افزایش دهد. لازم به ذکر است که علاوه بر کیفیت و زیبایی بسته‌بندی باید به درج اطلاعاتی مانند نوع پسته، مشخصات تولیدی آن، شرکت تولیدکننده، شرکت صادرکننده، شرکت واردکننده و… نیز توجه شود.

 

  • دریافت مدارک استاندارد بودن پسته صادراتی:

یکی از مراحل بسیار مهم و البته کمی زمان‌بر در صادرات پسته، اخذ گواهی‌های سلامت و بهداشت آن است. در این مرحله استانداردهای محصول شما باید مورد تایید اداره استاندارد کشور باشد و علاوه بر آن، تمامی تاییدیه‌های سلامت و بهداشت کشور مقصد را نیز کسب کند. گواهی‌های مورد نیاز در این مرحله می‌توانند بسته به کشور مقصد متفاوت باشند؛ برای مثال انجام کلیه آزمایش‌ها و کسب تمامی گواهی‌های سلامت و بهداشت مواد غذایی برای صادر کردن پسته به کشورهای اروپایی امری ضروری است؛ حتی در برخی موارد محصول شما باید تاییدیه‌های غذا و داروی خاص کشور مقصد را نیز کسب کند. توجه داشته باشید که این مرحله پیش از ورود بار به گمرک انجام می‌شود.

 

  • ارائه محصول پسته به گمرک:

پس از انجام تمامی آزمایش‌ها و گرفتن تاییدیه‌ها، محصول شما بالاخره وارد گمرک (شهرستان‌های تولیدکننده محصول) می‌شود. در این مرحله می‌توانید مدارک مربوطه مانند اظهارنامه‌های نوع، مشخصات، وزن و فاکتور محصول را تکمیل کنید.

 

  • اخذ گواهی سلامت پسته در گمرک:

محصولاتی که به صورت فله و بدون برند باشند یا برند شرکت صادرکننده ثبت نشده باشد و استانداردهای لازم را اخذ نکرده باشد؛ نمونه‌گیری می‌شوند، مورد آزمایش‌های متعدد قرار می‌گیرند، گواهی‌های سلامت مورد نیاز را اخذ و سپس گواهی ترخیص بار در گمرک را کسب می‌کنند.

 

  • تسلیم پسته صادراتی به شرکت‌های حمل و نقل:

پس از عبور از مرحله گمرک، باید بارنامه‌ای برای صادرات پسته تهیه شود. خوشبختانه دشواری این مرحله نسبت به سایر مراحل کم‌تر است؛ زیرا شرکت‌های صادرکننده در طی قرارداد با شرکت‌های حمل و نقل، چگونگی صادرات پسته را به صورت گام به گام به آن‌ها گزارش می‌دهند و شرکت‌های حمل و نقل نیز به همین ترتیب مراحل انجام کار را به مشتری اعلام می‌کنند. یکی از مهم‌ترین وظایفی شرکت‌های حمل و نقل در صادرات پسته به عهده دارند، بررسی و کسب اطمینان کامل از تمیز و ضدعفونی بودن کانتینرها، واگن‌ها، کامیون‌ها و… است. معمولا برای صادرات پسته به کانتینرهای یخچال‌دار نیازی نیست.

 

  • دریافت بارنامه و تسویه حساب:

در این مرحله با ارائه پیش‌نویس بارنامه که شامل اطلاعاتی مانند مشخصات بار، کشور فرستنده و کشور گیرنده است، معمولا درصدی از مبلغ مورد معامله توسط کشور فرستنده (فروشنده) دریافت می‌شود. این مبلغ می‌تواند بر اساس شرایط اقتصادی کشور گیرنده یا توافق فروشنده و خریدار متفاوت باشد؛ اما به طور معمول 20% از کل مبلغ معامله را شامل می‌شود و 80% باقی مانده پس از ارائه تصویر بارنامه پرداخت می‌شود. اصل بارنامه به همراه سایر مدارک لازم جهت ترخیص کالا  باید توسط شرکت‌های حمل و نقل به مشتری ارائه شود.

 

  • دریافت سایر مدارک و گواهی مبدا صادرات محصول:

برای دریافت گواهی مبدا از اتاق بازرگانی، همه شرکت‌های حمل و نقل باید با دریافت سایر مدارک گمرکی و همچنین تاییدیه بارنامه از فروشنده و گمرک اقدام کنند. در این صورت است که مدارک مورد نیاز تکمیل شده و می‌توان آن‌ها را ترخیص و به کشور مقصد ارسال کرد.

امیدواریم با مطالعه مقاله چگونگی صادرات پسته به صورت خلاصه و مفید با مراحل آن آشنا شده باشید و تجارت پرسود آن برای شما راحت‌تر از گذشته شده باشد.

 

استانداردهای صادرات پسته

 

استانداردهای صادرات پسته

بدون شک پسته یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی در حوزه صادرات ایران است؛ به طوری که در بسیاری از نقاط جهان، کشور ایران را با کیفیت بالای پسته‌هایش می‌شناسند. این روزها، با وجود رقابت شدید ایالات متحده با ایران، صادرات پسته همچنان نقش مهمی را در ارز آوری و بهبود اقتصاد کشور ایفا می‌کند؛ به همین دلیل نیز روز به روز بر تعداد افراد علاقه‌مند به صادرات این محصول افزوده می‌شود. دانستن استانداردهای صادرات پسته می‌تواند منجر به فروش بیش‌تر و آسان‌تر این محصول در بازار بشود. اگر شما نیز قصد سرمایه‌گذاری در این بخش را دارید، با ما همراه باشید تا بیش‌تر با استانداردهای صادرات پسته آشنا شوید.

مطلب آموزشی : خرید و فروش پسته در بورس

 

برای صادرات پسته رعایت چه مواردی ضروری است؟

 

برای صادرات پسته رعایت چه مواردی ضروری است؟

محصولات صادراتی به طور کلی باید تاییدیه اداره استاندارد و البته تمامی تاییدات مورد نیاز وارد خشکبار کشورهای مقصد را نیز اخذ کنند. معیارهای کیفیت و استانداردها می‌توانند از کشوری به کشور دیگر متغیر باشند؛ در این بین می‌توان گفت که کشورهای اروپایی بیش‌ترین سختگیری را در واردات محصولات غذایی، خصوصا پسته دارند. در ادامه می‌توانید برخی از استانداردهایی را که برای صادرات پسته باید رعایت شوند را مطالعه کنید.

 

  • کنترل آلاینده‌ها و مواد سمی:

سالم و بدون خطر بودن مواد غذایی وارداتی، از جمله پسته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ بنابراین اولین الویت نیز گرفتن تاییدیه‌های سلامت این محصول بر طبق آیین‌‌نامه‌های سلامت هر کشور است. بهتر است بدانید برخی از کشورهای اروپایی علاوه بر تعیین محدودیت‌های آلاینده‌های غذایی به صورت عمومی، تعدادی محدودیت خاص برای برخی از محصولات غذایی مانند پسته اعمال می‌کنند. بیش‌ترین توجه به آلاینده‌های غذایی در پسته به موادی همچون مایکوتوکسین‌ها (خصوصا آفلاتوکسین)، بقایای آفت‌کش‌ها، فلزات سنگین و میکرو ارگانسیم‌ها متمرکز می‌شود. لیست این مواد به صورت منظم توسط اتحادیه اروپا و سایر کشورها بروز می‌شود؛ لذا اطلاع از آخرین بروز رسانی‌ها می‌تواند فرایند گرفتن تاییدیه محصولات شما را تسریع کند.

 

  • کیفیت:

کیفیت پسته‌ها به طور کلی با توجه به درصد پوسته یا مغزهایی که حداقل شرایط را ندارند و برخی معیارهای دیگر مانند رنگ و طعم آن تعریف می‌شود. مهم‌ترین معیارهایی که می‌توان برای تعیین کیفیت پسته از آن‌ها استفاده کرد به شرح زیر هستند:

 

  • رتبه (گرید) پسته: در بحث صادرات، می‌توان پسته‌ها را بر اساس میزان باز یا بسته بودن دهان، دسته‌بندی کرد:
  • رتبه AAA: شامل 95% دهان باز و 5% دهان بسته است.
  • رتبه AA: شامل 90% دهان باز و 10% دهان بسته است.
  • رتبه A: شامل 85% دهان باز و 15% دهان بسته است.
  • رتبه B: شامل 80% دهان باز و 20% دهان بسته است.
  • رتبه C: شامل 70% دهان باز و 30% دهان بسته است.

البته در بررسی استانداردهای صادرات پسته برخی کشورها از جمله ایران و ایالات متحده آمریکا علاوه بر میزان باز یا بسته بودن پسته‌ها، به طبیعی یا مکانیکی بودن پسته‌های دهان باز نیز توجه ویژه‌ای می‌شود.

 

  • رنگ مغز: هر رقم از پسته می‌تواند رنگ منحصر به فرد خود را داشته باشد؛ اما به طور کلی پسته‌های استاندارد از نظر رنگ در چهار دسته سبز، سبز مایل به زرد، زرد و مخلوط قرار می‌گیرند.
  • میزان رطوبت: یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار بر بافت و تردی پسته، میزان رطوبت آن است. این میزان به طور کلی از حدود 6.5% نباید بیش‌تر باشد؛ با این حال این معیار نیز می‌تواند در برخی کشورها متفاوت باشد؛ برای مثال در ایالات متحده، این میزان از حدود 7% بیش‌تر نیست.
  • گواهینامه‌های سلامت و ایمنی مواد غذایی:

تعداد و نوع گواهینامه‌های سلامت مواد غذایی مورد نیاز برای هر کشور واردکننده‌ای می‌توانند متفاوت باشند و دریافت انواع معتبر آن‌ها می‌تواند بر اعتبار و اطمینان از فروش محصول شما بیافزاید. GFSI (Global Food Safety Initiative)، IFS (International Featured Standards)، FSSC 22000 (Food Safety System Certification)، گواهی حلال (برای بازارهای مسلمان) و… از جمله مشهورترین گواهی‌های ایمنی و بسیار مشابه به ISO22000 هستند. البته گاهی برخی از کشورهای واردکننده علاوه بر گواهینامه‌های ذکرشده، خواهان انواع دیگر آن‌ها نیز هستند؛ مانند BRC در بازار خریداران انگلیس.

 

  • بسته‌‌بندی و لیبلینگ:

یکی از مهم‌ترین مراحلی که برای فروش بالا و افزایش اعتبار و محبوبیت در بازار باید به آن توجه شود؛ بسته‌بندی و لیبلینگ استاندارد و خوب است. برای انجام لیبلینگ و بسته‌بندی استاندارد، توجه به نکات زیر به شما کمک می‌کند:

 

  • نام محصول (پسته، مغز پسته، پسته با پوست و…) باید روی برچسب درج شده باشد.
  • نام و آدرس سازنده، بسته‌بندی‌کننده، توزیع‌کننده یا واردکننده باید روی برچسب بسته‌بندی‌های عمده درج شده باشند.
  • دستورالعمل‌های ذخیره‌سازی و حمل و نقل برای جلوگیری از تاثیر منفی بر بافت و کیفیت محصول (با توجه به میزان زیاد محتوای روغن در پسته) حتما باید روی بسته‌بندی‌های عمده درج شوند.
  • برای جلوگیری از مشکلاتی مانند آلودگی محصول با آفلاتوکسین، بهتر است اطلاعاتی از قبیل محل باغ، تاریخ برداشت و نام پرورش‌دهنده روی بسته‌بندی‌های عمده درج شوند.
  • اطلاعاتی مانند نام و آدرس تولیدکننده، بسته‌بندی‌کننده، توزیع‌کننده یا واردکننده ممکن است با یک علامت شناسایی خاص جایگزین شوند.
  • استفاده از کاغذ یا تمبرهای با مشخصات تجاری روی محصول مجاز است؛ به شرط آن که در هنگام چاپ یا برچسب زدن از چسب یا جوهر مجاز و غیر سمی استفاده شود.
  • در لیبلینگ و بسته‌بندی خرده‌فروشی پسته بر اساس قوانین اتحادیه اروپا رعایت برخی موارد مانند خوانایی نوشته‌های روی بسته (رعایت حداقل اندازه قلم برای نوشتن اطلاعات)، برچسب آلرژی‌زا بودن پسته و توضیح درباره مواد آلرژن درون محصول لازم است.

در این مقاله سعی شد تا با توضیحی کلی درباره استانداردهای صادرات پسته به شما یک گام در صادرات این محصول کمک کرده باشیم.

 

استاندارد پسته

 

استاندارد پسته

این روزها اگر به نحوه زندگی انسان‌ها نگاهی بیاندازید، متوجه می‌شوید تا چه اندازه سبک زندگی آ‌ن‌ها نسبت به 50 سال یا حتی 20 سال اخیر متفاوت است. بدون شک این تفاوت را مدیون پیشرفت علم و در نتیجه‌ی آن سرعت گرفتن انجام بسیاری از کارها هستیم؛ با این وجود مشکلات و نیازهای اصلی جوامع انسانی هنوز هم پابرجا هستند. یکی از اصلی‌ترین این نیازها، مسئله تامین غذای مناسب هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت است؛ به همین دلیل نیز بسیاری از کشورهای با اقتصاد قدرتمند را می‌توان در لیست کشورهای بزرگ تولیدکننده و صادرکننده محصولات کشاورزی نیز دید. در بازار رقابت شدید کشورها در صادرات، می‌توان نام کشور ایران را نیز در بین صادرکننده‌های بزرگ برخی کالاهای کشاورزی مهم مانند پسته، زعفران و… دید. آشنایی بیش‌تر با استاندارد پسته و معیارهای انواع مناسب و قابل قبول این محصول اقتصادی ارزشمند می‌تواند هم به فروشنده و هم به خریدار کمک بزرگی بکند. با ما همراه باشید.

 

پسته استاندارد چه ویژگی‌هایی دارد؟

استاندارد پسته نیز یکی از هزاران مواردی است که کارشناسان مجرب اداره استاندارد کشور، به صورت کامل مورد بررسی قرار داده‌اند و معیارهای مشخصی را برای آن مشخص کرده‌اند. برای بررسی استاندارد پسته ابتدا محصول را در دو جنبه کلی ظاهری (شامل پوست پسته) و مغز پسته مورد بررسی قرار می‌دهند. استانداردهای مربوط به هر دوی این بخش ها را در ادامه می‌توانید مطالعه کنید.

 

ویژگی‌های پوسته پسته‌های استاندارد

 

ویژگی‌های پوسته پسته‌های استاندارد

 

  • رنگ پوست:

منظور از رنگ پوست پسته، رنگ طبیعی پوسته سخت و استخوانی پسته خام است که بسته به رقم پسته و نوع عملیات فرآوری، می‌تواند از شیری تا کرم تیره متغیر باشد.

 

  • در ارقام کشیده پسته می‌توان نقاط و خطوط دودی رنگی در انتهای پوسته بیرونی مشاهده کرد که امری طبیعی می‌باشد.
  • رنگ پوست پسته فرآیند شده (بو دادن و…) می‌تواند بسته به نوع فرآیند متفاوت باشد.
  • بد رنگی پوست پسته به حالتی گفته می‌شود که رنگ طبیعی پوسته سخت پسته در اثر شرایط نامطلوب فرآوری، در یک چهارم سطح کل یا یک دوم سطح یک لبه، از دست رفته باشد و مشاهده نشود.
  • میزان قابل قبول بد رنگی در استاندارد پسته بسته به نوع آن می‌تواند متغیر باشد؛ اما به طور کلی در پسته‌های درجه ممتاز تا درجه عالی، حداکثر 2% کل پسته‌ها می‌تواند باشد.
  • شکل پسته:

در پسته‌های استاندارد، شکل پسته‌ها طبیعی و متقارن است.

 

  • اگر میوه‌های پسته، شکل متقارن و طبیعی خود را به هر دلیلی مانند رشد ناقص، شکسته شدن طی فرایند خندان کردن مکانیکی و… از دست بدهند، دچار بدشکلی می‌شوند.
  • در استاندارد پسته، حداکثر 5% پسته‌ها می‌توانند دچار بدشکلی باشند؛ البته این میزان می‌تواند بسته به درجه پسته متفاوت باشد.
  • خندان بودن پسته:

پسته‌ای که پوسته سخت و استخوانی آن دارای شکاف با اندازه‌ای مناسب، به طوری که دسترسی راحت به مغز آن وجود داشته باشد، پسته خندان است. به طور کلی خندان، کم خندان یا ناخندان بودن پسته، عاملی بسیار مهم در تعیین کیفیت و قیمت پسته محسوب می‌شود.

 

  • به طور کلی در تعیین استاندارد پسته، حداکثر 6% دانه‌ها می‌توانند پسته‌های ناخندان یا پوک (پسته ناخندانی که وزن مغز آن کم‌تر از 25% وزن پسته باشد.) باشند.
  • در یک بار استاندارد پسته، حداکثر میزان پسته‌های نارس و گوی می‌تواند 8% دانه‌ها باشد.
  • پسته گوی اصطلاحا به پسته‌ای گفته می‌شود که پوست اول (پوست نرم) جدا نگردیده باشد یا بیش‌تر از یک هشتم سطح کل پوسته سخت و استخوانی را در برگرفته باشد.
  • پسته نارس به پسته‌ای گفته می‌شود که مغز آن مراحل رشد خود را به دلایل مختلفی کامل نکرده یا به طور کلی کوچک باقی مانده باشد. در این حالت مغز پسته کم‌تر از 47 درصد و بیش‌تر از 25 درصد وزن پسته را شامل می‌شود.
  • ویژگی‌های مغز پسته استاندارد

 

ویژگی‌های مغز پسته استاندارد

 

  • مغز پسته استاندارد فاقد هرگونه بو و مزه غیرطبیعی یا تند است. احساس هر طعمی به جزء طعم طبیعی پسته می‌تواند نشان‌دهنده وقوع واکنش‌های شیمیایی ترکیبات مغز پسته یا نفوذ آلودگی‌ها به آن است. پسته استاندارد همچنین باید فاقد بو و طعم سوختگی (به دلیل فرآیند شدن در شرایط نامطلوب با درجه حرارت زیاد یا زمان طولانی) باشد.
  • در پسته استاندارد، حداکثر میزان مغز پسته آزاد می‌تواند 1% وزن باشد.
  • به مغز پسته یا قسمتی از آن که از داخل پوسته سخت بیرون آمده باشد، مغز پسته آزاد گفته می‌شود.
  • میزان پراکسید استخراج شده از مغز تند پسته باید حداکثر 1 میلی اکی والان در کیلوگرم باشد.
  • آفلاتوکسین در پسته استاندارد، برای کل ۱۵ppb و نوع B1 حداکثر ۵ppb می‌باشد.
  • مقدار رطوبت (میزان آب موجود در مغز پسته) باید حداکثر 6%  دانه‌ها باشد.
  • در پسته‌های استاندارد، به هیچ وجه آفت زنده نباید مشاهده شود و حداکثر 5% دانه‌ها می‌توانند آفت‌زده باشند؛ آن هم به شرطی که میزان دانه‌های کپک‌زده بیش از 0.2% دانه‌ها نباشد.
  • آفت پسته: به آلودگی یا خرابی برخاسته از فعالیت آفات گفته می‌شود که می‌تواند شامل فضولات پوسته‌های تخم، لارو، شفیره، کپک‌زدگی، قارچ‌زدگی، حفره‌هایی حاصل از تغذیه حشرات (پس از برداشتن پوست سوم معمولا مشاهده می‌شوند.) و… که با چشم غیرمسلح روی مغز پسته قابل مشاهده باشد.
  • یکنواختی ارقام پسته:

به یکنواخت بودن پسته از نظر اندازه و رقم گفته می‌شود و بار پسته‌ای که این دو ویژگی را نداشته باشد، مخلوط (با کیفیت و قیمتی کم‌تر) محسوب می‌شود.

 

  • یکنواختی در اندازه: زمانی که نسبت وزن 15%  از درشت‌ترین دانه‌ها به 15% از ریزترین دانه‌ها، حداکثر 1.5 باشد.
  • یکنواختی در رقم: زمانی که حداکثر 6% از دانه‌ها با رقم دیگر متفاوت باشند.
  • مواد خارجی:

به موادی غیر از پسته مانند پوست سبز پسته، پوست استخوانی و سخت بدون مغز، سنگ‌ریزه، پوک خندان و… می‌گویند که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشند و بتوان با روش‌های مختلف آن‌ها را جدا کرد.

 

  • حداکثر میزان مواد خارجی می‌تواند 1% باشد؛ به شرط آن که میزان مواد خارجی غیر از پوست پسته، بیش از 0.3% نباشد.

همان طور که گفته شد اعداد و ارقام محاسباتی مربوط به تعیین استاندارد پسته می‌توانند بسته به درجه پسته (ممتاز، عالی، درجه 1، 2 و 3) متفاوت باشند. در این مقاله سعی شد تا با بیان حد وسط بین این ارقام، به شما کمک کنیم تا با استانداردهای پسته کمی بیش‌تر آشنا شوید.

 

بهترین کشور برای صادرات پسته

 

بهترین کشور برای صادرات پسته

نام کشور ایران همواره در عرصه‌های بسیار متنوعی در جهان درخشیده و مردم خود را سرافراز کرده است. یکی از این عرصه‌ها، صادرات محصولات کشاورزی (غیرنفتی) خصوصا صادرات پسته است. هنوز هم بسیاری از مردم دنیا با شنیدن نام ایران به یاد پسته‌های باکیفیت و منحصر به فرد، قالی‌های نفیس و… آن می‌افتند. ایران پس از ایالات متحده آمریکا به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ پسته در جهان محسوب می‌شود. از ارقام بسیار مهم در صادرات پسته، می‌توان به احمد آقایی، اکبری، فندقی و کله قوچی اشاره کرد که به بیش از 50 کشور جهان صادر می‌شوند که از بین این تعداد، هر ساله مشتریان خاصی میزان زیادی از پسته اعلا را خریداری می‌کنند. پاسخ به پرسش بهترین کشور برای صادرات پسته کدام است، می‌تواند به افرادی که اخیرا پا به این عرصه گذاشته‌اند، کمک بزرگی بکند. با ما همراه باشید.

کدام کشورها را می‌توان به عنوان بهترین کشور برای صادرات پسته معرفی کرد؟

همان طور که گفته شد کشور ایران با صادرات پسته (به ارزش 586 میلیون دلار) در رتبه دوم پس از ایالات متحده آمریکا (به ارزش 1.56 میلیارد دلار) قرار دارد. این میزان از صادرات پسته، برابر با 80% از کل محصول تولیدی ایران است؛ 20% باقی مانده نیز برابر با تقاضای داخلی کشور (برابر با 35 تا 45 هزار تن) است. کشور ایران در سه ماه اول سال 2020 حدود 21،720 تن پسته به ارزش 154.12 میلیون دلار صادر کرده است که عمده خریداران آن به شرح زیر هستند:

 

  1. چین: کشور چین با خرید حدود 5،547 تن ( به ارزش 35.4 میلیون دلار) در رتبه نخست قرار دارد.
  2. آلمان: کشور آلمان با وارد کردن 2،982 تن پسته (به ارزش 40 میلیون دلار) در رتبه دوم قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که کشور آلمان علاوه بر واردات میزان زیادی پسته ایرانی (از نظر وزن و ارزش)، گران‌ترین انواع آن را (معادل 13 دلار و 11 سنت به ازای هر کیلوگرم) خریداری کرده است.
  3. عراق: کشور عراق با وارد کردن حدود 1،866 تن پسته (به ارزش تقریبی 25 میلیون دلار) سومین خریدار اصلی پسته ایرانی به شمار می‌آید.

پس از چین، آلمان و عراق می‌توان روسیه، قزاقستان، امارات، هند و اسپانیا را جزء اصلی‌ترین کشورهای خریدار پسته ایرانی نام برد.

 

گران‌ترین پسته‌های ایرانی را چه کشورهایی می‌خرند؟

 

گران‌ترین پسته‌های ایرانی را چه کشورهایی می‌خرند؟

همان طور که می‌دانید علاوه بر میزان پسته خریداری شده، نوع و ارزش هر رقم پسته نیز در قیمت نهایی تاثیر به سزایی دارند. برخی از بهترین کشورها برای صادرات پسته ایرانی گران‌قیمت به ترتیب زیر هستند:

 

  1. آلمان: 13 دلار و 11 سنت به ازای هر کیلوگرم پسته
  2. لبنان: 12 دلار 67 سنت به ازای هر کیلوگرم پسته
  3. ایتالیا: 11 دلار و 94 سنت به ازای هر کیلوگرم پسته
  4. اردن: 11 دلار و 49 سنت به ازای هر کیلوگرم پسته
  5. امارات: 10 دلار و 74 سنت به ازای هر کیلوگرم پسته
  6. جالب است بدانید که کشور اسپانیا به عنوان یک واردکننده عمده، با خرید هر کیلوگرم پسته به ازای 7 دلار و 97 سنت، مشتری ارزان‌ترین انواع پسته ایرانی محسوب می‌شود.

شناخت بهترین کشور برای صادرات پسته یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای کسب اطلاعات کافی و پیدا کردن بازار مناسب فروش است.

 

تعرفه صادرات پسته

 

تعرفه صادرات پسته

بدون شک می‌توان گفت که در چند دهه اخیر، هیچ کشوری نتوانسته بدون داشتن تجارت‌های خارجی و کسب فناوری و سرمایه از دیگر کشورهای دنیا، دستاورد اقتصادی و به دنبال آن پیشرفتی در جهت افزایش رفاه شهروندانش داشته باشد؛ به همین دلیل نیز صادرات و واردات نقش مهمی را در رشد اقتصاد یک کشور بازی می‌کنند. کشور ایران سالانه کالاها و خدمات متفاوتی را به جهان صادر می‌کند؛ برای مثال از مهم‌ترین این کالاها در حوزه کشاورزی می‌توان به خرما، انواع خشکبار و خصوصا پسته اشاره کرد. پسته صادراتی می‌تواند به اشکال مختلف به سراسر جهان صادر شود و میزان زیادی ارز را وارد چرخه اقتصادی کشور بکند. اگر شما نیز علاقه دارید تا به خانواده بزرگ صادرکنندگان پسته ایرانی بپویندید، اطلاع از تعرفه صادرات پسته یکی از ضروریات است؛ پس با ما همراه باشید.

 

تعرفه کالا چیست؟

تعرفه به طور کلی به مالیات یا عوارضی گفته می‌شود که دولت‌ها به دلایل متفاوت (مالی، حمایتی، ارزشی یا ترکیبی) از کالاهای صادراتی یا وارداتی دریافت می‌کنند. پیش از آشنایی با تعرفه صادرات پسته بهتر است بیش‌تر با دو تعریف متفاوت از تعرفه (TARIFF) آشنا شوید.

 

تعریف اول:

تعرفه به معنای جایگاه کالا در طبقه‌بندی HS ( نمانکلاتور سیستم هماهنگ شده (HS- harmonized system)) که در گمرک در مرحله اظهار کالا یا دریافت مجوز از برخی مراجع قانونی (مانند ثبت سفارش) اعلام می‌شود. ترخیص‌کاران و بازرگانان می‌توانند بر اساس این تعرفه‌ها، درصد یا روش محاسبه میزان حقوق و عوارض گمرکی و مجوزهای مورد نیاز برای ورود کالا، مجوزهای مورد نیاز برای ترخیص کالا و گروه کالا برای دریافت ارز یا مجاز بودن صادرات یا واردات را تعیین کنند.

 

  • نکته‌ای که درباره این تعریف از تعرفه  وجود دارد این است که ارقام آن را باید از چپ به راست و به صورت دو رقم دو رقم بخوانید؛ برای مثال اگر تعرفه کالای X برابر با 54259810 باشد، این عدد به صورت ” پنجاه و چهار، بیست و پنج، نود و هشت، ده” خوانده می‌شود.

 

تعریف دوم:

در این تعریف، تعرفه به معنای میزان حقوق و عوارض کالا در هنگام اظهار و ترخیص کالا در گمرک است. در این تعریف، بازرگانان به دنبال ماخذ و منابع محاسبه عوارض گمرکی و حقوق هستند. در واقع بر اساس این تعریف، تعرفه‌ها وجوهی هستند که در گمرک از کالاهای صادراتی یا وارداتی دریافت می‌شوند و می‌توانند در دو دسته کلی قرار بگیرند:

 

  • دسته اول:

حقوق و عوارض است که به نوعی مالیات غیر مستقیم محسوب و توسط گمرک دریافت می‌شود.

 

  • دسته دوم:

هزینه‌هایی که برای انجام خدمات مختلف توسط سازمان‌های ارائه‌کننده خدمات مانند سازمان ملی استاندارد، انبارهای عمومی در گمرکات، سازمان بنادر و… دریافت می‌شوند.

 

تعرفه صادرات پسته چیست؟

همان طور که می‌دانید صادرات پسته شامل چندین مرحله از جمله تامین محصول، بسته‌بندی، دریافت گواهی‌ها و مجوزهای لازم برای صادرات پسته، انجام مراحل گمرکی و… است. در این بین تعیین تعرفه و ارزش پسته مرحله اول و آغازکننده مرحله انجام تشریفات گمرکی محسوب می‌شود. بهتر است بدانید که صادرات پسته از پرداخت حقوق و عوارض معاف است و همچنین تازه یا خشک بودن محصول تاثیری در ردیف تعرفه آن ندارد. در جدول زیر می‌توانید ارزش و تعرفه انواع پسته را مشاهده کنید.

 

تعرفه صادرات پسته چیست؟

امیدواریم با مقاله تعرفه صادرات پسته، به شما کمک کرده باشیم تا یک گام پیش‌تر به سوی رشد اقتصادی کشور بردارید.

 

وضعیت صادرات پسته

 

وضعیت صادرات پسته

صادرات کالا همواره در طول تاریخ نقش بسیار مهمی در میزان و نحوه ارتباط کشورهای سراسر جهان داشته است و در بسیاری از مواقع می‌تواند نجات‌دهنده اقتصاد کشورها، خصوصا کشورهای در حال توسعه، باشد. کشور ایران به عنوانی یکی از کشورهای بزرگ منطقه، در زمینه صادرات (نفتی یا غیر نفتی) هر ساله حرف‌های مهمی برای گفتن دارد. از کالاهای صادراتی در حوزه کشاورزی می‌توان خرما، انجیر، هندوانه، پسته و… را نام برد. در بین تمامی این کالاها، صادرات پسته از اختلاف ارزشی قابل توجهی برخوردار است و سالانه میزان زیادی ارز را وارد کشور می‌کند؛ اما به طور کلی وضعیت صادرات پسته در سال گذشته چگونه بوده است؟ دانستن وضعیت صادرات پسته چقدر می‌تواند در افزایش یا کاهش صادرکنندگان آن موثر باشد؟ با ما همراه باشید.

 

بزرگ‌ترین تولیدکننده پسته در ایران

همان طور که می‌دانید در بین تمامی استان‌های تولیدکننده پسته ایرانی، استان کرمان با داشتن بزرگ‌ترین باغات پسته (حدود 212 هزار هکتار)، بزرگ‌ترین صادرکننده پسته کشور است و ارز آوری بیش از حدود 395 میلیون دلار دارد. از مهم‌ترین ارقام صادراتی پسته (از 50 رقم متفاوت کشت شده در استان کرمان)، می‌توان ارقام اکبری، احمدآقایی، فندوقی و کله قوچی را نام برد. کشورهای همسایه، چین، آلمان، ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی از جکله مهم‌ترین خریداران پسته ایرانی به شمار می‌روند.

 

وضعیت صادرات پسته ایران چگونه است؟

“تجارت جهانی پسته در سال 2020 (World Pistachio Trade)”   عنوان مقاله‌ای است که انجمن پرورش‌دهندگان پسته آمریکا (America Pistachio Growers) یا APG در سال 2020 منتشر و در آن ضمن ارائه آمار و اطلاعاتی از وضعیت تولید و صادرات پسته، به طور جزئی شرایط چند سال اخیر تجارت پسته را بررسی کرده است. در ادامه برخی از گزارش‌های این مقاله درباره وضعیت صادرات پسته ایران را مشاهده می‌کنید:

 

  • در بین تولیدکنندگان بزرگ پسته می‌توان به ترتیب کشورهای ایالات متحده آمریکا، ایران و سپس ترکیه و سوریه را نام برد. کشور ترکیه در سال 2019/2020 با کاهش 60% تولید پسته مواجه شد؛ اما این در حالی بود که کل صادرات پسته در این کشور نسبت به سال قبل 235% افزایش داشته است. جالب است بدانید که این میزان اختلاف در صادرات پسته ترکیه با افزایش میزان صادرات پسته از ایران به این کشور مطابقت دارد و حجم آن نیز برابر با 6,894 تن ( 15.2 میلیون پوند) است. این آمار نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات محصول پسته ایران در سالهای 2019/ 2020 به کشور ترکیه (بیش‌تر از متوسط صادرات پسته به این کشور در طی چهار سال اخیر) بوده است.
  • بر طبق این مقاله از تاریخ 23 ژوئیه 2018 تا 22 ژوئیه 2019، ایران حدود 294 میلیون پوند صادرات پسته داشته که از این مقدار، حدود 22.1 میلیون پوند آن به امارات متحده عربی و 23.6 میلیون پوند دیگر آن به ترکیه صادر شده است.
  • این مقاله همچنین گزارش می‌دهد با وجود این که کشور ایران، به عنوان دومین صادرکننده بزرگ پسته به چین شناخته می‌شود؛ اما میزان صادرات آن در طی سه سال گذشته کاهش یافته است.
  • بر طبق این مقاله، صادرات پسته از ایران به هند نیز دچار کاهش شدیدی شده؛ به طوری که میزان آن از 4,871 میلیون تن( 10.7 میلیون پوند) در سال 2018 به 1,510 میلیون تن (3.3 میلیون پوند) رسیده است.
  • با توجه به جنگ تعرفه‌ای میان دولت چین و ایالات متحده و همچنین اختلال در تجارت به دلیل شیوع COVID-19 و ادامه یافتن پندمی، انتظار می‌رود، محصول پسته ایران بار دیگر بتواند رقابت در بازارهای کشور چین را از سر بگیرد.
  • جدول زیر می‌توانند وضعیت صادرات پسته ایران به جهان را از سال 2011 تا 2019 بهتر نشان دهند:

 

وضعیت صادرات پسته ایران به جهان را از سال 2011 تا 2019

به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن پسته ایران، محمد صالحی، با وجود این که تجارت پسته ایران در مقایسه با سال گذشته با اندکی کاهش مواجه شده است؛ اما افزایش مشتریان می‌تواند موجب بهبود وضعیت صادرات پسته و رونق بازار آن شود.