میزان آفلاتوکسین مجاز پسته
مقررات سختگیرانه اروپا در مورد میزان آفلاتوکسین مجاز پسته باعث شده تا صادرات پسته در ایران کمی مشکل شود. در حال حاضر در زنجیره تولید پسته حذف کامل آفلاتوکسین با روش های شناخته شده امکان پذیر نمی باشد. در تمامی کشورها مصرف این محصول با دارا بودن آفلاتوکسین در میزان کم پذیرفته شده می باشد. از همین رو کدکس آلیمنتاریوس که سازمان بین المللی خواربار و سازمان بهداشت جهانی محسوب می شود به منظور تامین سلامت مصرف کنندگان و سهل نمودن تجارت پسته استانداردی را تعیین نمود که رعایت کردن آن استاندارد الزامی می باشد. برای خرید پسته از تامین کننده های معتبر رفسنجان میتوانید از طریق kivaaz اقدام کنید.
طبق این استاندارد آفلاتوکسین B1 از لیست معیارهای ارزیابی آلودگی پسته حذف گشته است. همچنین میزان مجاز آفلاتوکسین B1 را عدد ppb2 تعیین نموده اند. میزان مجاز آفلاتوکسین کل نیز با ppb10 برابر است. به همین منظور نیز بر روی محصول آزمایش هایی انجام می شود تا بررسی شود آیا استاندارد تعیین شده رعایت گشته است یا خیر؟
روش تعیین میزان آفلاتوکسین مجاز پسته
برای این کار ابتدا باید از محصول پسته نمونه برداری به عمل آید. سپس باید روی نمونه ها آزمون انجام شود. برای تعیین میزان آفلاتوکسین باید دو آزمون انجام شود. در گذشته این آزمون ها سه عدد بوده است. این آزمون ها باید با استفاده از کروماتوگرافی مایع انجام شود که کارایی بالا داشته باشد و برای خالص سازی از ستون های ایمونوافینیتی استفاده نماید.
دلیل اهمیت تعیین میزان آفلاتوکسین مجاز پسته
تعیین میزان آفلاتوکسین به افزایش سلامت محصول کمک می نماید. همچنین سبب می شود تا سودآوری تولید محصولی کم خطر برای باغداران حفظ شود. همچنین کار آنها را برای صادر نمودن محصول پسته خود آسان تر می نماید. چون این مسئله در کشورهای اروپایی بسیار با اهمیت است و تاثیر بسزایی روی قیمت پسته دارد.
البته اجرای تمامی توصیه های بهداشتی توسط باغداران و کشاورزان به آنها کمک می کند تا احتمال آلودگی محصول خود را کاهش دهند و به این صورت هزینه ها و احتمال خسارت را پایین آورند.