نحوه انبارداری پسته خشک
محصول پسته از زمانی که برداشت می گردد تا موقعی که به دست مشتریان می رسد، مراحل مختلفی را پشت سر می گذارد. یکی از این مراحل، انبارداری پسته است که یکی از مهمترین مراحل این کار به حساب می آید. یکی از نکات خیلی مهم در صادرات پسته نحوه نگهداری پسته است که اصولی و درست انجام شود تا در روند صادرات به کشورهای اروپایی با مشکل روبرو نشود و طبیعتا انباری داری صحیح روی قیمت پسته تاثیر گذار است .
عموما پسته قبل از اینکه به بازار عرضه گردد، بسته به شرایط مختلف، مدت زمانی کوتاه یا طولانی در انبار نگهداری می گردد. به همین خاطر شرایط نگهداری این محصول در این مدت زمان بسیار اهمیت دارد.
میزان عمر سلامت پسته ها به میزان دما و رطوبت انبارهایی که در آن نگهداری می شوند وابسته است. چنانچه رطوبت انبار بالا باشد، محصول پسته این رطوبت را به راحتی جذب می کند. این موضوع زمینه مناسب را برای رشد قارچ ها فراهم می کند و میزان آفلاتوکسین نیز افزایش پیدا می کند.
یکی از کارهای موثر به منظور حفظ سلامت این محصول در انبارها کنترل درجه حرارت، دفع آفات و کنترل رطوبت است. انبارها را با قرص های فستوکسین که حشره کشی مخصوص است ضدعفونی می کنند. به این صورت آفات و حشرات را از محیط انبار پاک می کنند. از آنجایی که رطوبت محصول نباید بیشتر از شش درصد باشد دمای داخل انبارها صفر درجه یا حداکثر ده درجه سانتی گراد است.
میزان اکسیژن موجود در انبار باید کم باشد. چون کمک می کند تا پسته، طعم و مزه خود را حفظ کند. یکی از روش های جلوگیری از آلودگی های محصول و ضدعفونی کردن دود دادن انبار می باشد.
بسته بندی در انبارداری پسته باید چگونه باشد؟
به طور کلی برای نگهداری بهتر پسته در انبارها بهتر است از پاکت های کاغذی استفاده گردد. این پاکت ها علاوه بر اینکه با جذب رطوبت اضافه محصول، کمک به ماندگاری بهتر و بیشتر پسته می نمایند، محیط زیست را نیز آلوده نمی کنند. چون قابلیت بازیافت دارند.
انبارداری پسته خشک سخت تر است یا پسته تازه؟
از آنجایی که پسته خشک آب کمتری دارد و فرایندهای آنزیمی در آن کاهش یافته است، کمتر از پسته تازه در معرض فساد قرار دارد. از همین رو انبارداری آن نیز ساده تر است.
برای خرید پسته از کشاورزان و انبارداران ایران میتونید از طریق kivaaz اقدام کنید.