1. آموزش کشاورزی پسته
  2. آشنایی با عملیات کاشت و داشت باغات پسته
  3. بهترین زمان محلولپاشی باغات پسته و شرایط بهینه آن

بهترین زمان محلولپاشی باغات پسته و شرایط بهینه آن

بهترین زمان محلولپاشی باغات پسته و شرایط بهینه آن

بهترین زمان محلولپاشی باغات پسته

بهترین زمان محلولپاشی زمانی است که دمای هوا و خاک خیلی بالا یا پائین نباشد. مطالعات نشان داده است که بهترین زمان جذب عناصر در میکرو روزنه ها در کوتیکول برگ و سلول های محافظ روزنه ها اوایل صبح است. این نکته قابل توجه است که اکثرا فکر می کنند محلول های غذایی از روزنه های برگ جذب می شوند این در حالی است که روزنه ها محل تبادلات گازی مثل Co۲ و بخار آب هست و عناصر غذایی از محل میکروروزنه ها جذب می شوند . محلولپاشی در زمانی که رطوبت خاک بالا باشد به مراتب اثر بخش تر از زمانی است که خاک خشک باشد. بنابراین اکیدا به کشاورزان توصیه می شود که محلولپاشی باغات پسته را یا یک روز قبل از آبیاری و یا نهایتا یک هفته پس از آبیاری انجام دهند. محلولپاشی عناصر مناسب مانند ازت، پتاسیم و فسفر بعد از تشکیل میوه در پسته در افزایش انس، خندانی و کاهش پوکی بسیار کارساز خواهد بود.

مزایای محلولپاشی

– شادابی و تقویت بخش های هوایی گیاه بویژه برگها، شاخه ها و خوشه های میوه افزایش طول عمر برگ ها و افزایش ذخیره برگی در شرایط حساس یا بحرانی بویژه در زمان پر شدن مغز – افزایش مقاومت نسبت به آفات و بیماری ها – رساندن عناصر به خوشه ها و برگ ها بویژه در شرایط خشک باغات پسته و در دوره های طولانی مدت آبیاری باغات پسته – افزایش سرعت جریان مواد غذایی در آوندها و تغذیه بهتر درختان – اثر مناسب بر روی جوانه های زایشی موجود و سال آینده بویژه محلولپاشی با نیترات پتاسیم – افزایش عملکرد، اندازه میوه، زود رس شدن و همگن شدن رسیدگی دانه ها اهمیت Ph آب جهت عملیات محلول پاشی و سمپاشی

آبی که از اغلب چاه های کشاورزی کشور بیرون می آید بشدت قلیائی است. بررسی ها نشان داده که Ph بالای آبی که برای محلولپاشی و پر کردن تانکرهای سمپاشی استفاده می شود متاسفانه موجب شکسته شدن فرمولاسیون سموم و کودهای مورد استفاده و کاهش تاثیر آنها بر روی آفات می شود. در Ph های بالاتر از ۷، تاثیر بسیاری از سموم ارگانوفسفات و کربامیدی روی آفت کاهش پیدا می کند. کاهش یافتن اثر سموم در نتیجه Ph بالای آب را اصطلاحا هیدرولیز شدن یا شکسته شدن آلکالینی می نامند. واکنش هیدرولیز شدن بستگی به چند فاکتور اساسی از جمله: میزان حساسیت سم و کود مورد نظر نسبت به آب دارای Ph بالا، مدت زمانی که کود و سم با آب تماس دارد ( بهتر است سم و کود سریع مصرف گردند)، درجه حرارت محلول و درجه Ph خود سم و کود دارد. در Ph های بالاتر از ۸ ، سم و کود به سرعت توسط آب هیدرولیز می شود. نکته جالب اینجاست که به ازاء هر یک درجه افزایش Ph آب، میزان شکسته شدن سم و کود ۱۰ برابر افزایش می یابد. برخی آفت کش ها و کودها به محض اضافه شدن به آب دارای Ph بسیار بالا به سرعت تجزیه می شوند. در این شرایط حتی قبل از شروع محلولپاشی، سم کشنده و کود باکیفیت به یک ماده بی اثر تبدیل می شود. بهترین Ph برای آب سم پاشی بین ۴ تا ۷ می باشد. لذا بایستی قبل از سمپاشی یا کود پاشی P آب تانکر با استفاده از یک Ph متر اندازه گیری شود و در صورت وجود Ph بالا با استفاده از بافرها مواد شیمیائی) مخصوص، Ph را به زیر ۷ کاهش داد.

نوشتهٔ پیشین
چگونگی اجرا چالکود (کانال کود) در باغات پسته
نوشتهٔ بعدی
محاسبه گچ مورد نیاز جهت اصلاح خاک های شور و قلیا باغ پسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لیست مقالات

فهرست